DO Vinífera obre les seves portes al públic el dissabte 3 de març | Ajuntament d'Avinyonet del Penedès

DO Vinífera obre les seves portes al públic el dissabte 3 de març

dl., 26/02/2018 - 10:31

Aquest proper dissabte 3 de març, i després de 3 anys de treballs, la mostra permanent sobre la història del Jaciment ibèric de La Font de la Canya obrirà les seves portes als visitants. L’espai està situat a la planta baixa del Local Social municipal, situat al carrer Carme nº1 bis d’Avinyó Nou a Avinyonet del Penedès.

La mostra permanent anomenada DO Vinífera és el resultat de més de 15 anys d’excavacions al Jaciment ibèric i recull la història d’aquest centre de mercaderies de l’antiga Cessetània i de la recerca arqueològica de la vinya i el vi. El centre es destaca com una de les exposicions dedicades a la civilització ibèrica més destacades de Catalunya.

La mostra es podrà visitar a partir d’aquest proper dissabte 3 de març cada dia de la setmana en dos tipus de modalitats:

-Visita guiada sense reserva prèvia: previstes els dissabtes, diumenges i festius a les 10:00 i a les 12:00 amb el recorregut dirigit pel grup d’arqueòlegs responsables de les excavacions i membres de la Cooperativa Arqueovitis. La durada serà de 60 minuts i permetrà gaudir de la col·lecció de peces recuperades al Jaciment ibèric de la Font de la Canya, que es barregen amb recreacions tant audiovisuals com reals i elements didàctics i interactius. El cost de l’entrada és de 6€ (adults) i 4,5€ (tarifa reduïda). Aquesta modalitat es realitzarà tots els caps de setmana i festius del mes amb excepció del primer dissabte de mes a les 10:00h, que es combinarà la visita al Jaciment ibèric i a D.O. Vinífera.

-Grups (a partir de 15 persones) o visites concertades en altres horaris: es podran reservar contactant amb la Cooperativa Arqueovitis trucant al 606.866.979 o escrivint un correu electrònic a arqueovitis@gmail.com

-Visita lliure: aquesta modalitat de visita (no guiada) es podrà realitzar de dilluns a divendres de 10:00 a 13:00h. El cost de l’entrada és de 4€ (adults) i 2,5€ (tarifa reduïda).

La construcció del Centre d’interpretació ha estat un projecte en tres fases promogut per l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès amb l’objectiu de posar en valor la riquesa del jaciment ibèric de La Font de la Canya i els resultats de la gran tasca d’investigació i recerca arqueològica realitzades per l’equip responsable de les més de 15 campanyes d’excavacions en aquest centre de mercaderies de la Cessetània ibèrica i origen de la vinya al Penedès i Catalunya.

El cost total dels treballs ha estat de 307.214,41€ finançats per Fons Europeus de Desenvolupament Regional, el departament de governació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès en la primera fase, i per el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament en les fases 2 i 3. A més, el projecte ha tingut el suport de la Diputació de Barcelona, i del VINSEUM com a dipositari de les peces i museu comarcal de referència.

DO Vinífera s’incorpora com una joia més de l’important patrimoni turístic d’Avinyonet del Penedès, que ja inclou el Jaciment ibèric de La Font de la Canya, el Monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs, el Miravinya El Circell i el Museu del Batre a Les Gunyoles així com esdeveniments de ressò com són el Pessebre vivent parlat de Les Gunyoles i el Microvi entre d’altres.

Per a més informació consultar: www.turismeavinyonet.cat o el tríptic informatiu.

Data de la última modificació: dl., 26/02/2018 - 10:38

Ajuntament d'Avinyonet del Penedès

Plaça de la Vila, 1
08793 Avinyonet del Penedès (Barcelona)

Avís Legal

Contacta amb l'Ajuntament

avinyonet@diba.cat
Telèfon 93 897 00 00
Fax 93 897 06 67

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers que ens permeten obtenir estadístiques dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació
Política de cookies