Situació de la Influença Aviària d’Alta Patogenicitat (IAPP) | Ajuntament d'Avinyonet del Penedès

Situació de la Influença Aviària d’Alta Patogenicitat (IAPP)

dt., 17/11/2020 - 19:14

La Direcció General d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya ha posat en coneixement d’aquest Ajuntament  la situació de la Influença Aviària d’Alta Patogenicitat (IAAP) a Europa.

Les aus migratòries, entre l’agost i principis de desembre, abandonen les zones on han passat la primavera i l’estiu cap a llocs més càlids i durant aquesta migració poden fer aturades en múltiples llocs de descans a Europa.

Durant el darrers mesos, s’han anat declarant diferents focus d’IAAP que han avançat des de l’est d’Europa fins a introduir-se a països relativament propers com Alemanya, Holanda, Regne Unit, Irlanda o Dinamarca.

Davant d’aquesta situació el MAPA ha realitzat una anàlisi de risc d’introducció del virus a l’Estat Espanyol. A partir d’aquest anàlisi de risc, s’ha identificat un alt risc als municipis inclosos a les zones d’especial risc de l’annex II i moderat als municipis inclosos a la zona d’especial vigilància de l’annex III de l’ordre APA/2442/2006 dels quals el nostre no forma part.

Tot i així, és responsabilitat dels Ajuntaments insisitir a tots els particulars que es dediquen a la cria o al manteniment per autoconsum d’aus de corral a que comuniquin a l’Oficina comarcal del DARP aquesta activitat i fer divulgació dels requisits a complir per part d’aquests particulars i que són els que consten al tríptic al que podeu accedir a través del seguent enllaç: TRIPTIC

 Per últim recordar-vos la importància i l’obligació de notificar qualsevol sospita de la malaltia.

Més informació a: http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Publicacio/La-cria-daus-per-a-autoconsum-a-Catalunya-00001

Data de la última modificació: dt., 17/11/2020 - 19:40

Ajuntament d'Avinyonet del Penedès

Plaça de la Vila, 1
08793 Avinyonet del Penedès (Barcelona)

Avís Legal

Contacta amb l'Ajuntament

avinyonet@diba.cat
Telèfon 93 897 00 00
Fax 93 897 06 67

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers que ens permeten obtenir estadístiques dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. Més informació
Política de cookies