Conferència inaugural del Mil·lenari del Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs

Última revisió 24-09-2024 11:41
24/09/2024

El proper dijous 3 d’octubre a les 19:00 es durà a terme l’acte inaugural de la commemoració del mil·lenari del Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs.

L’acte serà una ponència titulada “Sant Sebastià dels Gorgs: més de mil anys de monestirs al Penedès”

A la ponència veurem com al segle X es documenten les primeres comunitats monàstiques al Penedès i com, a partir d’aquest moment, els monestirs van passar a estendre's per bona part del territori i a formar part del paisatge penedesenc. Adoptant una visió històrica, però també geogràfica, s’observarà com aquests cenobis van evolucionar en paral·lel amb la societat medieval i la importància i protagonisme del Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs en aquest context.

La ponència anirà a càrrec de Marçal Diaz Ros, historiador i doctor en Cultures Medievals. La seva especialitat és l'estudi del territori i el poblament en època medieval (en concret, el Penedès) i també es dedica al patrimoni arquitectònic i urbanístic i a la divulgació patrimonial col·laborant amb els serveis educatius del Vinseum i altres institucions.

Amb l’objectiu de fer partícip a tot el territori d’aquest mil·lenari i divulgar-lo al Penedès, la ponència es durà a terme a l’Auditori del Vinseum, Museu de les cultures del vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès que acollirà aquest acte com a museu de referència del territori.

Per facilitar la organització de l’esdeveniment es prega confirmació d’assistència a l’adreça electrònica info@turismeavinyonet.cat o trucada o whatsapp al 616702254.

L’acte és organitzat per la Comissió del mil·lenari del Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs i l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès i compta amb la col·laboració del Vinseum, Museu de les cultures del Vi de Catalunya.