El MicroVi 2016 s'obre al món de l'oli d'oliva de qualitat

Última revisió 01-09-2021 21:21
23/04/2016

L'oli d'oliva va ser el protagonista ahir al MicroVi 2016, que va celebrar a Cantallops un tast amb la participació dels productors del municipi, Finca la Gramanosa, Can Ràfols dels Caus i Osdorajo. L'esdeveniment, organitzat amb la col·laboració del Centre Cultural i Recreatiu de Cantallops va esgotar les 36 localitats a la venda.

El MicroVi va endinsar-se per primera vegada en el món dels olis d'oliva de qualitat. I és que Avinyonet del Penedès, a més de productor de vi d'excel·lència, també sobresurt pels seus olis de qualitat, en alguns casos reconeguts a nivell mundial. Àlber Zambrano Esteve, fundador d'OlivexGrup, va dinamitzar un acte al qual van assistir 36 persones, el màxim d'aforament previst pel Centre Cultural i Recreatiu de Cantallops.

El tast va començar amb una interessant explicació sobre la història i el mètode de producció de l'oli d'oliva. A continuació, i ja amb l'or líquid a la copa, es van detallar la manera de fer el tast olfactiu i en boca. Es van tastar un total de sis olis del municipi, dels productors Finca La Gramanosa, Can Ràfols dels Caus i Osdorajo, a més d'un Cornicabra de la zona de Ciudad Real, un cupatge de varietats de l'Empordà i un Picual cordobès. Per sorpresa de tots, el punt final a l'acte el va posar un maridatge de pa, oli, xocolata negra i sal.

El MicroVi posarà el punt i final a l'edició 2016 demà diumenge amb la celebració de la passejada i tast entre vinyes per l'entorn medieval de Santa Susanna. L'esdeveniment té un cost de 5 euros, que inclouen el regal d'una samarreta commemorativa del MicroVi. Entrades encara disponibles a Enoturisme Penedès: http://bit.ly/1VsrsoC