El MicroVi atrau més de 1.500 visitants a Avinyonet del Penedès

Última revisió 01-09-2021 21:21
26/04/2016

Excel·lent balanç de la segona edició del MicroVi d'Avinyonet del Penedès, que ha tingut lloc entre el 8 i el 24 d'abril i ha atret al municipi a més de 1.500 visitants. D'entre els vuit esdeveniments previstos ha destacat la Mostra de Petits Cellers de L'Arboçar, que ha rebut a 900 persones en una única jornada. L'alcalde, Oriol de la Cruz, valora l'experiència de 2016 com una fita de referència i espera mantenir el creixement l'any vinent.

El MicroVi 2016 tanca balanç amb xifres rècord en gairebé tots els àmbits d'estudi. El segon any d'aquesta innovadora proposta enoturística ha gaudit d'un gran impuls en assistència, especialment esperonada per la venda anticipada dels tiquets mitjançant la plataforma d'Enoturisme Penedès. En total, se n'han comercialitzat 1.334 entrades entre els diferents actes, als quals cal afegir els assistents a la WineFest, que gaudia d'accés lliure. Tots ells han pogut gaudir de bona part de les joies patrimonials d'Avinyonet del Penedès, com ara la Torre Romana de Les Gunyoles, el claustre del Monestir Romànic de Sant Sebastià dels Gorgs, el conjunt medieval de Santa Susanna, que han quedat a més vinculades amb la cultura del vi, un dels objectius fonamentals de la present edició.

El pal de paller del MicroVi 2016 ha tornat a ser la Mostra de Petits Cellers de L'Arboçar, que enguany ha seduït a 900 visitants. Aquesta xifra ha vingut acompanyada de bons registres en venda d'ampolles, fet que celebrava l'alcalde del Municipi, Oriol de la Cruz: Hem duplicat el nombre de visitants de l'any passat i hem crescut en vendes directes, fet que ens esperona a seguir treballant de cara a 2017 i millorar els resultats".

Els set actes paral·lels també han evidenciat la bona salut del MicroVi, com prova el fet que tots aquells comercialitzats via entrada anticipada han esgotat les seves localitats dies abans de la seva celebració. Entre ells, cal subratllar la bona acceptació de les noves propostes de 2016, els tastos de Sumolls i d'Olis, i la Passejada i Tast entre Vinyes, esdeveniments que s'afegeixen a les ja consolidades al calendari, com ara la WineFest, el citat Tast del Massís i el de Vins Naturals, o el Maridatge de Vins i Caves d'Avinyonet. Oriol de la Cruz apuntava: "Estem realment satisfets. Hem cobert la pràctica totalitat de les places mitjançant la venda anticipada, fet que ens ha ajudat a organitzar millor els esdeveniments i a gestionar millor els espais. Hem aconseguit consolidar les propostes repetidores i alhora dur a terme amb èxit algunes de noves, com ara el Tast de Sumolls, que ha sobresortit com a proposta innovadora i referent a una varietat particular que ens hem de fer nostra".

En aquest sentit, el Lluís Carsí, regidor de Promoció Econòmica i Sostenibilitat, feia alguns apunts sobre els assistents: "La gran majoria del públic que ha participat de propostes com la Mostra, el Tast de Sumolls o el de Vins del Massís procedeix de la comarca i de l'àrea metropolitana de Barcelona. A més, hem detectat perfils majoritaris cada cop més especialitzats, amb un gran creixement de professionals i amants del vi".

En total, més de 1.500 persones han visitat els diferents nuclis d'Avinyonet del Penedès en els tres caps de setmana del MicroVi, una nova fita en aquesta innovadora proposta ja plenament consolidada a la comarca.

"