La Mostra MicroVi supera el seu rècord en un cap de setmana inoblidable

Última revisió 01-09-2021 21:21
17/04/2016

La segona edició de la Mostra MicroVi, celebrada a L'Arboçar dissabte, ha significat un èxit de participació, superant el precedent de 2015 i reunint a un total de 900 persones durant la jornada completa. Un total de 38 cellers van posar a disposició dels assistents el tast lliure de 140 vins, opció molt valorada tant pel públic com pels productors. Aquesta activitat, però, no ha estat pas l'unica del cap de setmana, que va arrencar amb molt de succès el divendres al Tast de Vins del Massís a Can Ràfols dels Caus i avui diumenge amb motiu de la Wine Fest a la plaça de la Font d'Avinyó Nou.

El tercer cap de setmana d'abril oferia el plat fort del MicroVi, la Mostra de Petits Cellers de L'Arboçar, una veritable prova de foc per als organitzadors que finalment han superat amb nota. Una jornada abans, però, va tenir lloc el tast de Vins del Massís del Garraf en un marc incomparable, el celler de Can Ràfols dels Caus a Avinyonet del Penedès. 150 persones van gaudir en aquest entorn de les propostes dels 12 cellers participants, tres dels quals, Can Ràfols mateix, Mas Candí i Vins de Foresta, amb seu a Avinyonet.

L'endemà a les 11 iniciava l'esperada Mostra de Petits Cellers de L'Arboçar, la preparació de la qual, però, arrencava molt abans. L'entusiasta col·laboració de la Societat la Penya i de molts dels veïns de la localitat, que van exercir de voluntaris en una jornada maratoniana, van culminar una setmana de preparatius amb el muntatge de les 41 carpes a l'Avinguda Principal i l'Avinguda de Les Flors ben d'hora, a les 7:30h del matí. Unes hores més tard van entrar en escena els 38 cellers participants, que oferien 140 propostes a tastar.

L'obertura de portes va començar amb puntualitat suïssa, i al primer grup de vint persones, uns enoturistes suecs, van seguir moltes més. Els visitants van valorar especialment el servei d'acollida amb tallers infantils coordinat pel Casal d'Estiu del municipi junt a la llar d'Infants El Cargol que es va aprofitar per promocionar. També va ser celebrada la presència dels stands amb menjar, tots dos coordinats per dues empreses del municipi, Pollastres Avinyonet i El Rebost de la Maite. La matinal es va tancar amb més de 250 visitants, una xifra que esmicolava els registres de 2015 i que augurava una tarda 'moguda'.

Abans, però, cellers, voluntaris i organitzadors es van aplegar per compartir una paella popular a La Sala de la Societat La Penya, novetat de la present edició. Aquest acte de germanor va servir per confirmar la bona sintonia entre tots els col·lectius implicats.

A la tarda, tal com apuntaven les previsions, es van confirmar els registres, i les vendes de tickets no es van aturar fins gairebé la darrera hora de la Mostra. De fet, els aparcaments habilitats van arribar al límit de la seva capacitat, però sense generar en cap moment sensacions d'aglomeració. El canvi d'horari, amb obertura a les 18h i tancament a les 22h, va permetre als assistents de gaudir del millor vi amb unes temperatures magnífiques. Les darreres dues hores de la Mostra van quedar, a més, ben amenitzades per la participació d'un quartet de músics, autors d'un interessant repertori de música jazz.

Un cop tancades portes, l'organització va poder posar xifres a les bones sensacions de la jornada. En total, 900 persones van gaudir de la Mostra MicroVi 2016, nombre que gairebé dobla els 500 assistents de l'edició inaugural i que esperona a l'Ajuntament d'Avinyonet a seguir apostant per un format més que consolidat dins el calendari turístic de l'Alt Penedès.

Tancat i recollit el MicroVi a L'Arboçar, un cop més gràcies als voluntaris de la Societat La Penya, que van acabar les tasques pels vols de la matinada, arribava el torn de la Wine Fest. Aquesta unió entre música i vi ha tingut lloc avui al matí a la plaça de la Font d'Avinyó Nou. Els assistents han pogut compartir els diferents aperitius proposats per Pollastres Avinyonet i El Rebost de la Maite amb vins i caves d'Avinyonet del Penedès, Cuscó Berga, ArtCava, Vins de Foresta, Caves Avinyó i Mas Comtal. La proposta ha tornat a ser un èxit amb gairebé 250 assistents, i igual que les accions de complement de la Mostra de L'Arboçar va arrelant al calendari del Municipi.

El MicroVi 2016, la gran festa major col·lectiva de tot Avinyonet del Penedès, finalitzarà el proper cap de setmana amb el tast d'olis de productors d'Avinyonet del Penedès, el divendres, 22 d'abril al Centre cultural i recreatiu de Cantallops, i la Passejada i tast entre vinyes de diumenge a Can Mitjans.