Tast de vins naturals: el MicroVi 2016 s'estrena amb ple d'assistència

Última revisió 01-09-2021 21:21
09/04/2016

La torre romana de Les Gunyoles ha obert avui les seves portes amb motiu de la celebració del primer acte del MicroVi 2016: el tast de vins naturals, que ha cobert el seu aforament màxim de 28 persones. Organitzat pel celler Mas Candí, i sota les indicacions de l'enòleg Ramon Jané, els assistents han pogut tastar sis varietats diferents procedents de França i del Penedès.

Abans de començar la cata, els 28 assistents han pogut gaudir d'una visita per la finca de la torre romana de Les Gunyoles, cedida gentilment per a l'ocasió per la família Umbert. Uns minuts després, i ja dins les dependències de la casa, l'alcalde d'Avinyonet, Oriol de la Cruz, ha donat la benvinguda als assistents inaugurant amb el seu parlament el MicroVi 2016. Tot seguit, en representació de la propietat, l'Enrique Umbert ha remarcat que el veritable valor de la finca és compartir-la amb el municipi en dies tan assenyalats com aquest, i que d'aquesta manera tothom pugui conèixer-la de prop".

Les tres primeres propostes del tast de vins naturals procedien de territori francès. Ha obert foc el Jeunes Vignes del jove viticultor Cyril Fhal, seguit del vi Les Ponts de Yann Durieux i del Coulée de Serrant, de Virginie i Nicolàs Joly, aquest darrer considerat el pare de la viticultura biodinàmica. El tast de cada vi començava amb un vídeo explicatiu i les expertes indicacions del Ramón Jané, enòleg del celler Mas Candí, organitzador de l'acte.

La recta final del mateix ha servit per conèixer molts perquès de la importància dels vins naturals. Massimo Marchiori, productor de Bonastre, Baix Penedès, ha ofert una interessant introducció al seu Partida Creus, penúltima proposta de la jornada. Per tancar la cata, l'escumós Tinc Set del celler d'Avinyonet del Penedès, Mas Candí.

En acabar, satisfacció màxima entre els assistents, que han remarcat la qualitat dels vins proposats i el marc incomparable on s'ha dut a terme aquest acte inaugural del MicroVi 2016. Avui dissabte a les 21:00h, torn per al Sopar-Maridatge de vins i caves d'Avinyonet del Penedès amb productes autòctons, que organitza a Avinyó Nou el Centre Cultural i Recreatiu La Parra. Tota la informació i darreres entrades a la venda aquí: http://bit.ly/1SE4vbG

"