Comunicacions de crema de restes vegetals

Última revisió 17-10-2024 13:06
17/10/2024

TRÀMIT ONLINE

TRÀMIT PRESENCIAL: 93 897 00 00 o a l'Ajuntament en horari d'atenció

 

Segons informa la Direcció General de Boscos i Gestió del Medi de la Generalitat de Catalunya, ja està obert el tràmit per sol·licitar comunicacions de crema.

En la comunicació que ha rebut aquest ajuntament informen que:

  1. El període de comunicació per fer focs d’esbarjo i crema de restes vegetals agrícoles és entre el 16 d’octubre i el 14 de març.
  2. Un foc d’esbarjo (foguera, foc a terra, foc de llenya o similars) només es pot comunicar per dos dies consecutius, però es pot comunicar diversos cops durant tot el període.

Exemple: una persona que vulgui fer foc el cap de setmana de la castanyada, el dia de cap d’any i el dia de reis. D’aquesta manera s’evita que hi hagi persones que comuniquin un foc d’esbarjo 5 mesos seguits.

 

En el cas de les comunicacions, la persona que la presenta fa una declaració dient que està exempta del compliment de la llei de residus, i per tant, es fa responsable del que està dient o declarant.

Segons la Llei 7/22, de 8 d’abril de residus, arreu del territori espanyol només poden cremar restes vegetals agrícoles les explotacions agràries.

 

A més a més excepcionalment dita llei permet:

1.    Per fer cremes de restes silvícoles amb motiu de prevenció d’incendis forestals i amb informe específic del tècnics del DARP, s’ha de demanar una autorització excepcional al web:    

http://agricultura.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/8776-autoritzacio-activitats-risc-incendi

2.    Per fer cremes de restes vegetals per motius fitosanitaris s’ha de demanar una autorització excepcional a través del Servei Territorial que li correspongui donat que es requereix informe específic dels tècnics de Sanitat Vegetal.