Acte de signatura de l'addenda al Conveni en relació al conjunt del Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs

Última revisió 07-02-2024 09:51
06/02/2024

Aquest migdia s’ha realitzar l’acte protocol·lari de signatura de l’addenda al Conveni entre l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès i la Parròquia de Sant Sebastià dels Gorgs del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat en relació al conjunt del Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs. Aquest conveni renova el compromís signat per les dues parts l’any 2003 i l’allarga per 25 anys més.

L’acte s’ha realitzat al Claustre del Monestir i ha comptat amb la presència per part del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat del delegat Diocesà de Patrimoni Cultural, Mn Xavier Armengol i Suscares i el Sr. Joan Torras i Ferret, Cap del Gabinet del Departament de Patrimoni, per part de l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès del regidor de cultura Ernest Rodríguez Balsells i l’alcalde Cèsar Herráiz i Pujol, per part de la Generalitat de Catalunya amb el Senyor Romà Cano i Franco, director dels serveis territorials de Cultura al Penedès i també amb el Senyor Sergi Vallès i Domingo, president delegat de l’àrea d’infraestructures i territori de la Diputació de Barcelona.

Amb aquesta signatura es vol donar un nou impuls a les actuacions previstes al Pla director del Monestir per tal de restaurar, condicionar i mantenir aquest Bé Cultural d’Interès Nacional que tenim la sort de tenir al nostre municipi.

En aquest sentit, enguany, s’iniciaran dues actuacions importants al conjunt que afecten principalment l’església que són les Obres de conservació de murs i cobertes i també la seva Consolidació estructural. Aquestes actuacions que tenen un cost total de 465.112€ d’inversió, són impulsades per l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès i compten amb dues subvencions de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya que sumen un total subvencionat de 300.000€. Aquestes actuacions està previst que s’acabin a finals del 2025.