Episodi de fort vent generalitzat - dimarts 17 de gener

Última revisió 16-01-2023 14:17
16/01/2023

El vent bufarà amb cops de més de 70 km/h pràcticament a tot Catalunya i especialment a la Catalunya Central i al litoral i prelitoral central i de Tarragona

A banda del vent, hi haurà fort onatge a tot el litoral excepte a l’Alt Empordà

La baixada de temperatures més destacada s’espera a partir de dimecres, amb glaçades a moltes comarques les nits i matinades

Protecció Civil de la Generalitat manté en fase d’ALERTA el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT arran de l’actualització de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indiquen que dimarts ha de fer el dia més afectat per l’episodi de fort vent generalitzat. A més, el fenomen anirà acompanyat de fort onatge i algunes nevades al Pirineu.

Per avui dilluns les ventades han de ser menys intenses del previst ahir, però de cara a dimarts el fenomen s’ha d’intensificar gairebé a tot Catalunya i especialment a les comarques centrals i del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona.

Bufarà vent molt fort amb ratxes superiors a 70 km/h, sobretot al migdia, a comarques i poblacions on no és habitual aquesta situació, per la qual cosa cal extremar les precaucions i seguir els consells preventius que podeu trobar a l’enllaç http://interior.gencat.cat/ventades.

Abans que s’iniciï l’episodi, s’han de retirar tots aquells objectes susceptibles de caure a la via pública des de balcons, terrasses, terrats, i altres elements elevats, així com assegurar aquells que no es puguin retirar. Convé també retirar aquelles decoracions nadalenques que encara no s’hagin retirat d’aquests llocs.

En el moment que el vent sigui intens, cal evitar situar-se en punts que poden dur un risc associat, com zones arbrades, pel perill que caigui una branca, al costat o recer de murs que no siguin estables i apartats de qualsevol element inestable o que pugui caure per la força del vent. També cal ser molt prudent en la conducció i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.

A més, es demana extremar les precaucions en les activitats a l'exterior, especialment en zones de muntanya o més exposades. Si les condicions no són adequades renuncieu a l'activitat.

Protecció Civil, a través del CECAT, ha fet arribar aquestes previsions als diferents municipis afectats perquè adoptin les mesures necessàries als seus territoris.

 

Alerta pla PROCICAT per FORT ONATGE

Protecció Civil també ha activat aquest migdia l’ALERTA del pla PROCICAT per fort onatge demà dimarts a tot el litoral català excepte a l’Alt Empordà.

Les onades podran superar els 4 metres d’alçada, per la qual cosa es recomana no acostar-se a les zones on trenquin fort les onades i respectar els tancaments que facin els municipis a les zones de costa.