Proves d'alertes de protecció civil al mòbil - 12 d'abril

Última revisió 12-04-2023 15:05
06/04/2023

El 12 d'abril a partir de les 11h tots els telèfons mòbils intel·ligents que estiguin a les Terres de l’Ebre, Tarragona i el Penedès rebran un missatge de prova del sistema d'alertes de Protecció Civil. 

És la segona de les quatre proves que es faran a tot el territori català per donar a conèixer el sistema d’alertes de protecció civil a la població.

El sistema està en marxa a Catalunya des de l’1 de febrer, quan la Generalitat va assumir-ne la competència. L’eina permet enviar un missatge a tots els telèfons mòbils que es trobin en una zona concreta.

El missatge no és un SMS

El missatge que es rep no és un SMS, és un missatge emergent de text acompanyat d’un so molt estrident que no finalitza fins que l’usuari prem la tecla 'Acceptar'. Per això és important llegir-lo abans de prémer-la tecla.

El missatge que es distribuirà demà indica que és un missatge de prova per difondre aquest sistema de missatgeria.

Les dues proves següents seran:

  1. Comarques de Girona i la Catalunya Central: 27 d'abril.
  2. Comarques de Barcelona: 31 de maig.

En un cas real, les alertes que s’emetin hauran d’emmarcar-se en una emergència amb un pla de Protecció Civil de la Generalitat activat.

Enquesta d'avaluació

Després de la prova, és molt important omplir aquesta enquesta per informar de si s’ha rebut el missatge o no, en quin idioma i a través de quina operadora. L'enquesta serà operativa a partir de demà poc abans de l'inici de la prova.

FAQs

En el següent enllaç Preguntes Freqüents es pot consultar el document de preguntes freqüents sobre el sistema d'alertes massives a telèfons mòbils i a l'adreça https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/cecat/vols-rebre-alertes-protecciocivil/  podeu trobar tota la informació necessària per conèixer aquest sistema.